Pedikűr - manikűr

A kezeink fontos kommunikációs eszközök, hiszen nap mint nap mindenki látja őket. Teljesen mindegy mit viselünk, ha a kezeink elhanyagoltak, beszakadt, esetleg lerágott körmökkel jelenünk meg!


Bizonyos kultúrákban már az ókorban is foglalkoztak a körmök elszínezésévél, ápolásával, meglepő módon főleg a férfiak körében. Ilyen például a japán manikűr, mely a japán arisztokráciától maradt ránk.


Lábunk - főleg nyáron - előtérbe kerül a szandál-papucs viselésekor. Ez az esztétikai része. Természetesen otthon más évszakokban is látható. De nem csak esztétikai jelentősége van a láb ápolásának! Jó közérzetünkhöz is nagyban hozzájárul, ha az amúgy egészséges lábainkat szakember segítségével kezeltetjük.


Az orvosi kezelésre szoruló lábproblémák bizonyos része orvosolható egy jó pedikűrös segítségével. A fájdalmas bőrkeményedések és benőtt lábkörmök eltávolítása napi rutinfeladat egy pedikűrös számára. A leggyakoribb problémák közé tartozik a tyúkszem és a bőrkeményedés, mely elváltozások akkor alakulnak ki, ha a lábra nagy nyomás nehezedik. A megvastagodó bőr egy idő után irritáció forrása lesz.

Pedikűr

A lábak ápolására általában jóval kevesebb gondot fordítunk, mint más testrészeinkre, pedig a lábak rendszeres ápolása nemcsak esztétikai, hanem egészségügyi okokból is fontos. A benőtt körmök, mélyen berepedezett, száraz sarkak fájdalmat okozhatnak. A vastag bőrkeményedés pedig nem esztétikus, illetve még tyúkszem is kialakulhat, ami szintén fájdalommal jár.


Az esztétikai pedikűr tartalmazza a bőrkeményedés eltávolítását, a körmök formázását, egy frissítő talpmasszázst illetve lakkozást, díszítést igény szerint.


Tovább

Férfi pedikűr

A férfiak kezére vetett egyetlen pillantás elárulja, mennyire vonzó a kéz tulajdonosa a nők számára - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.


A férfi manikűr manapság teljesen elfogadott, hétköznapi kezelés. A férfiak legalább annyira igénylik, hogy ápolt legyen kézfejük és körmeik, mint a nők.


A férfi pedikűr története egészen az ókori Egyiptomra nyúlik vissza. A pedikűr az egyik módja annak, hogy javítsuk a láb és a lábkörmök megjelenését. Maga a szó latin eredetű, és gondoskodást jelent. A pedikűr nagyon hasznos, hiszen megakadályozza a köröm betegségeit és rendellenességeit. Célja, hogy a lábaink szépek legyenek, és a bőrünk puha, sima legyen. Javul a láb vérkeringése, ellazulnak a lábfej izmai.


Tovább

Manikűr

A jó megjelenéshez manapság hozzá tartozik az ápolt kéz is. Kezünket, körmeinket manikűr segítségével varázsolhatjuk még szebbé.


A manikűr a köröm rövidítését, formázását, igény esetén a körömágy bőrének kivágását, a köröm felületének polírozását, lakkozást és a körömágy bőrének vitaminos olajjal való ápolását tartalmazza.


Tovább